fbpx

Digital Growth Hacker / Oulu

Kouluttaudu ja työllisty digimarkkinoinnin asiantuntijaksi!

Digital Growth Hacker -koulutuksessa käydään läpi laajasti digimarkkinoinnin mahdollisuuksia ja työkaluja. Koulutuksen päätteeksi osaat tuottaa yrityksille tehokasta ja toimivaa digimarkkinointia osana yrityksen liiketoimintaa.

Koulutuksen kohderyhmä on TE-toimiston asiakkaat.

Koulutus on päättynyt

Milloin : 11.11.2019 – 14.5.2020

Kesto: 6 kuukautta sisältäen lähi-ja etäopetusta sekä työssäoppimisjakson

Koulutuspaikan osoite: Yrttipellontie 10, 90230 Oulu

Koulutuksen kuvaus ja tavoite

Digital Growth Hacker on koulutusohjelma, joka avaa koulutettavalle digitalisaation tuomat mahdollisuudet yrityksen liiketoiminnassa. Näitä mahdollisuuksia ovat esimerkiksi maksullinen mainonta, verkkokauppa, tietoturva, analytiikka, sosiaalinen media ja hakukoneoptimointi.

Koulutuksessa on kymmenen moduulia, jotka toteutetaan projektinomaisesti. Koulutus antaa valmiudet toimia laaja-alaisesti digimarkkinoinnin eri tehtävissä.

Koulutuksen suoritettuasi ymmärrät:

  • digitalisoitumisen vaikutukset monikanavaisessa toimintaympäristössä
  • mitä asiakaslähtöisellä markkinoinnilla tarkoitetaan
  • mahdollisuudet, joita digitaaliset ympäristöt ja välineet tarjoavat markkinoijalle
  • kuluttajan verkkokäyttäytymisen lainalaisuudet
  • vuorovaikutteisen asiakaspalvelun merkityksen
  • perinteisen ja digitaalisen markkinoinnin erot ja niiden toisiaan tukevan roolin
  • miten perustetaan verkkokauppa

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja ovat kiinnostuneet työskentelemään digitaaliseen markkinointiin liittyvissä tehtävissä.

Työssäoppimisjakson tarkoituksena on syventää teoriajaksoissa opittuja asioita ja parantaa työllistymismahdollisuuksia. Koulutukseen osallistujat suorittavat työharjoittelun itselleen parhaiten soveltuvassa yrityksessä.

Koulutus kestää 6 kuukautta sisältäen 25 päivää lähiopetusta, 15 päivää etäopetusta ja 80 päivää työssäoppimista.

Kouluttaja

Pääkouluttajana toimii Artem Daniliants, joka on Oulussa tunnettu käytännönläheisistä ja innostavista koulutuspäivistä.

Koulutusohjelman sisältö

 

1. Digitalisaation mahdollisuudet ja uhat

Käymme läpi sähköisen markkinoinnin eroja perinteiseen mainontaan, ja syitä miksi digitaalinen markkinointi kasvaa niin nopeasti

2. Maksullinen mainonta

Eri mainosalustojen perusteet, mainoskampanjoiden luonti, optimointi ja tulosten seuranta. Mainosalustat jotka käymme läpi ovat Google Ads, YouTube, Display-mainonta, LinkedIn, Facebook, Twitter ja Pinterest.

3. Hakukoneoptimointi ja sisältömarkkinointi

Hakukoneoptimoinnin avulla voidaan vaikuttaa siihen, että yrityksen sivut näkyvät mahdollisimman korkealla hakutuloksissa silloin kun potentiaalinen asiakas etsii tietoa yrityksen tarjoamasta tuotteesta tai palvelusta. Yksi tärkeimmistä hakukoneoptimoinnin osa-alueista on hakukoneoptimoidun sisällön tuottaminen sivustolle

4. Verkkokauppa

Eri verkkokauppa-alustat ja niiden erot. Kuinka verkkokauppa perustetaan, miten tuotteita lisätään verkkokauppaan, kuinka tuotesivuja optimoidaan ja millä tavalla logistiikkaa hoidetaan. Tutustumme markkinapaikkoihin kuten Amazon ja Etsy.

5. Sosiaalinen media 

Käymme tarkemmin läpi YouTuben, Facebookin, Twitterin, Pinterestin ja LinkedInin erityispiirteet ja mahdollisuudet yrityksen markkinoinnissa.

6. Verkkoteknologiat 

Kotisivujen julkaisujärjestelmä WordPressin asennus, sen ylläpito ja miten sisältöä päivitetään.

7. Tietoturva

Parhaat käytännöt sivuston tietoturvan ylläpitämiseksi. Tutustumme tarkemmin muun muassa salasanojen hallintaan ja SSL-teknologiaan.

8. Yrityksen sähköiset työkalut

Yrityksen sisäistä viestintää voidaan parantaa ja tehostaa sähköisillä työkaluilla kuten asiakkuudenhallintajärjestelmiä (CRM), toiminnaohjausjärjestelmiä (ERP) ja selainpohjaisia järjestelmiä kuten Google Apps. Käymme läpi eri järjestelmien ominaisuuksia ja opettelemme, kuinka niitä käytetään yrityksen toiminnassa

9. Sähköpostimarkkinointi ja markkinointiautomaatio

Markkinointiautomaatio yhdessä sähköpostimarkkinoinnin kanssa mahdollistaa mielenkiintoisen sisällön tarjoamisen lukijoille ja samalla uutiskirjeen vastaanottajia saadaan tehokkaasti muutettua maksaviksi asiakkaiksi.

10. Tulosten mittaaminen ja analytiikka

Tutustumme ilmaisiin analytiikkatyökaluihin kuten Google Analytics, Google Tag Manager, Google Data Studio ja Cyfe. Näiden avulla voi luoda onnistumisen mittareita (KPI) ja seurata markkinointikampanjoiden tuloksia. Opettelemme työkalujen käyttöä ja harjoittelemme mm. raporttien luomista.

Yhteistyössä:

TE-palvelut logo