Koulutuksen kesto: 6 kuukautta
Koulutusaika: 12.6. – 4.12.2025
Haku päättyy: 13.5.2025
Lomajakso: 21. – 25.7.2025
Koulutuspaikan osoite: Turku, tarkempi osoite ilmoitetaan myöhemmin
Näin haet koulutukseen – haku sisältää kaksi vaihetta:
1. Hae koulutukseen ensin Työmarkkinatorin kautta (koulutusnro 726357)
2. Lähetä sitten meille CV:si PDF-muodossa osoitteeseen: tietoturva@opiframe.com. Nimeä tiedosto muodossa “Sukunimi Etunimi CV”.
Koulutuksen kuvaus
Kiinnostaako sinua työ yritys- ja tietoturvallisuuden sekä kyberturvallisuuden parissa? Haluatko kehittää ICT-osaamistasi kasvavalla ja vaikuttavalla alalla? Yritysturvallisuuden asiantuntijan F.E.C -koulutus tarjoaa sinulle käytännönläheistä koulutusta ja vahvan tuen työllistymiseen!
Koulutusohjelman tarkoituksena on kouluttaa ja työllistää yritys- ja kyberturvallisuuden asiantuntijoita alan yrityksiin Turun alueella. Koulutuksen kautta saat monipuolista ja ajankohtaista opetusta alan kokeneilta ammattilaisilta, ja pääset soveltamaan osaamistasi aidossa yritysympäristössä. Tässä koulutuksessa voit suuntautua esim. yritys- ja kyberturvallisuuteen, verkkoympäristöjen suojaukseen, tekoälyn hyödyntämiseen sekä tietoturvallisiin ohjelmisto- ja ICT-ympäristöihin.
Koulutus on suunniteltu yhdessä yritysten kanssa vastaamaan todellisia osaamistarpeita – tavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen koulutusjakson päätteeksi. Tavoitteena on, että jokainen osallistuja löytää koulutuksen aikana oman roolinsa yritysturvallisuuden kentässä – rooleja on monipuolisesti tarjolla eri toimialojen organisaatioissa. Et tarvitse valmista asiantuntemusta – tärkeintä on halusi oppia ja kehittyä!
Koulutusohjelma panostaa voimakkaasti osaamisesi kehittämiseen kattavalla lähi- ja etäopetuksella, jossa koulutettavien osaaminen nostetaan rekrytointiin johtavalle tasolle. Koulutus sisältää opetusjakson lisäksi yhteistyöyrityksessä tapahtuvan työssäoppimisjakson.
Alustavat haastattelut ja hakijoiden esittelyt yhteistyöyrityksille aloitetaan välittömästi ensimmäisten hakemusten saapuessa. Parannat mahdollisuuksiasi yritysyhteistyöpaikan löytymiseen hakemalla koulutukseen mahdollisimman pian. Hae nyt!
Kohderyhmä
Yritysturvallisuuden asiantuntijan F.E.C-koulutus on tarkoitettu korkeakoulutetuille työttömille tai työttömyysuhan alaisille, ensisijaisesti Turun työllisyysalueen asiakkaille. Koulutus sopii henkilöille, joilla on soveltuva korkeakoulututkinto tai työkokemusta turvallisuus- tai hallinnollisista tehtävistä. Soveltuva korkeakoulutausta voi olla esimerkiksi turvallisuus- tai ICT-alalta, tekninen, luonnontieteellinen, kaupallinen tai yhteiskuntatieteellinen. Myös itseopiskelu, harrastuneisuus tai esimerkiksi valmiussuunnitteluun ja tietoturvaan liittyvä omaehtoinen perehtyneisyys katsotaan eduksi.
Koulutukseen voivat hakea niin jo hieman kokemusta kerryttäneet kuin alanvaihtoa suunnittelevat – motivaatiosi ja halusi kehittää osaamistasi yritysturvallisuuden eri osa-alueilla tietoturvan, tekoälyn ja riskienhallinnan näkökulmasta ovat tärkeimpiä valttejasi. Aikaisempi työkokemus turvallisuus- tai ICT-alalta ei ole välttämätöntä, mutta se voidaan lukea eduksi. Koulutuksen aikana osallistujat pääsevät syventämään osaamistaan käytännön kautta, työssäoppimisjaksoilla sekä koulutussisältöjen avulla.
Tärkeintä on vahva motivaatio ja halu kehittää omaa teknistä ja turvallisuuteen liittyvää asiantuntemusta.
Yhteistyöyritysten tarpeet vaihtelevat, mutta kaikissa tehtävissä arvostetaan oma-aloitteisuutta, tarkkuutta, vastuullista työotetta ja halua kehittyä asiantuntijaksi alalla, jolla luottamus ja ennakointi ovat keskiössä. Kerro hakemuksessasi omasta taustastasi ja kiinnostuksestasi alalle!
Koulutus on osallistujille maksutonta. Osallistujalle maksetaan koulutuksen ajalta (edellytysten täyttyessä) työttömyysetuutta, kulukorvaus sekä mahdollisesti myös työttömyysetuuden korotusosa.
Koulutus toteutetaan suomen kielellä, joten koulutukseen valittavilta edellytetään suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa (vähintään B1.1). Koulutettavalla on oltava valmius ymmärtää myös englanninkielistä opiskelumateriaalia.
Koulutusohjelman sisältö
Opetusjakso (20-25 päivää)
Toimintamallimme perustuu intensiiviseen ja laajanalaiseen kouluttamiseen. Opetukseen sisältyy henkilökohtainen kouluttajien ja tutorin tuki sekä mahdollisuus laajaan verkkoympäristöön opetuksen lisäksi. Koulutuksen tavoitteena on kehittää koulutettavien osaaminen rekrytointiin vaadittavalle tasolle.
Koulutuksen teemoja:
- Kyberturvallisuus ja tietoturva
- ICT-ympäristön suojaaminen ja turvallinen infrastruktuuri
- Digitaalinen turvallisuusratkaisut ja tekoälyn hyödyntäminen
- Ohjelmistojen ja tietoverkkojen turvallisuus
- Riskienhallinta, yritysturvallisuus ja compliance (GDPR, NIS2, ISO 27001)
- Kriisinhallinta ja valmiussuunnittelu
- Projektinhallinta turvallisuushankkeissa
- Viestintä- ja työelämätaidot asiantuntijatehtävissä
Työskentely yhteistyöyrityksessä (95-100 päivää)
Koulutuksessa sisäistetyt ja opiskellut asiat viedään työpaikalla käytäntöön, jota tuetaan kouluttajien ammattitaitoisella tuella koko työssäoppimisen ajan. Työssäoppimisen aikana voit osallistua esimerkiksi turvallisuussuunnitteluun, riskienhallintaan, auditointeihin, kriisiviestintään tai tietosuojatyöhön. Koulutettaville tarjotaan myös kattava verkko-opiskeluympäristö, jossa osaamista voi syventää huomioiden yhteistyöyrityksen ja koulutettavan tarpeet. Työssäoppimispaikkojen hankinnassa hyödynnetään Opiframen yritysyhteistyöverkostoa.
Koulutukseen hakeminen ja valinta
1. Täytä hakemus Työmarkkinatorin kautta viimeistään 13.5.2025
Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus Työmarkkinatori-palvelussa. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi oman alueesi työllisyyspalvelussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen oman alueesi työllisyyspalveluun hakuaikana.
Täytähän koulutushakemuksen huolellisesti ja avaat hakemuksessa soveltuvaa osaamistasi ja motivaatiota koulutukseen ja sen mukaisissa tehtävissä toimimiseen. Koulutuksen esivalinta tehdään koulutushakemuksen perusteella yhteistyössä kouluttajan kanssa.
2. Pyydämme lisäksi lähettämään ansioluettelosi Opiframelle sähköpostitse osoitteeseen tietoturva@opiframe.com
Nimeä CV:si muodossa “Sukunimi Etunimi CV”.
Lähettämällä CV:n nopeutat esivalintaa ja sinulle sopivan yhteistyöyrityksen löytämistä. Esivalinnasta jatkoon etenevät esitellään yrityksille CV:n perusteella.
Koulutushakemuksia käsitellään jo koulutusohjelman hakuajan aikana. Mahdollisimman aikainen hakeminen koulutukseen edistää esivalinnasta etenevien hakijoiden yhteistyöyrityksen etsimisprosessia.
Kysy lisätietoja koulutuksesta:
Toivo Osei
toivo.osei@opiframe.com
+358 407582591
Jussi Räikkönen
jussi.raikkonen@opiframe.com
+358 40 575 8686