fbpx

Tietokannat ja verkko-ohjelmointi, Oulu

Haku koulutukseen on päättynyt!

Kesto: 40 päivää

Koulutuksen ajankohta: 02.11.2020 – 29.12.-2020

Haku päättyy: 15.10.2020

Koulutuksen haastattelut pidetään 19.-20.10.2020

Koulutuspaikan osoite: Yrttipellontie 10, 90230 Oulu

Huom! Lähiopetus toteutetaan vallitsevan tilanteen mukaisesti joko luokkaopetuksena tai etäopetuksena verkossa.

Näin haet koulutukseen:
1. Hae koulutukseen ensin työvoimahallinnon kautta 
(koulutusnro 694889)

2. Lähetä sitten meille CV:si PDF-muodossa osoitteeseen: 
tietokanta@opiframe.com. Nimeä tiedosto muodossa “Sukunimi Etunimi CV”.

Koulutuksen kuvaus 

Tietokannat ja verkko-ohjelmointi-koulutuksen tavoitteena on antaa riittävät tiedot ja taidot relaatiotietokantojen hallinnointiin ja ohjelmointiin.

Koulutuksessa aihealueina ovat SQL, PHP sekä Perl-ohjelmointi. SQL ja sen muunnokset ovat käytössä lähes kaikissa relaatiotietokannoissa. PHP on palvelinohjelmointiin käytetty kieli, jolla on vakiintunut paikkansa nykyaikaisessa tietojenkäsittelyssä. Sillä on vankka käyttäjä- ja tukiyhteisö maailmanlaajuisesti. Lisäksi koulutus sisältää Perl-ohjelmoinnin, joka on käytössä yleisesti esimerkiksi IoT-ympäristöissä ja pilvipalveluissa.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneita alan tehtävissä työskentelystä ja jotka soveltuvat alan koulutukseen.

Koulutuksen lähiopetuspäivät toteutetaan joko paikan päällä luokkatilassa tai tilanteen (COVID-19) niin vaatiessa etäopetuksena.

Opetuskieli on suomi / Teaching is in Finnish.

Koulutusohjelman sisältö

1. MySQL-tietokantapalvelimen perusteet (käyttö, lisäys ja poisto) ja SQL-kielen rakenne.

Aluksi käydään läpi MySQL tietokantapalvelimen käyttö ja tietokantojen luomisen perusteet. Tämän jälkeen koulutettava käyttää SQL-kieltä toteuttaen tietokantaoperaatioille välttämättömät CRUD-toiminnat. Tämän jälkeen siirrytään join-hakuihin ja subquerieseihin. Perusasioiden osaamisen jälkeen opetusta laajennetaan ammattikäytössä tarvittaviin tietoihin: Stored Procedures, Triggers, Views ja Indexes.

2. PHP-ohjelmointikielen peruskielioppi ja ohjausrakenteet

Hyödynnämme MySQL-osuudessa luotua relaatiotietokantaa rakentamalla PHP:lla CRUD-mallin (Create, Refresh, Update, Delete) mukainen käyttöliittymärajapinta, jonka toimintoja kutsutaan edelleen web-käyttöliittymästä. Tutustaan myös PHP:n tietoturvaan sessioiden luomisen, päivittämisen ja tuhoamisen kautta, sekä luodaan yksinkertainen sisäänkirjautumisportaali opittujen taitojen pohjalta.

3. Web-sovellukset: MySQL:n käyttäminen PHP ja Perl -ympäristössä

Viemme tietokannoista opitut asiat käytännön esimerkkien ja harjoitteluiden avulla käytännön sovellustasolle niin PHP:tä myös Perliä käyttäen.

Perliä käsitellään samassa suhteessa aiemmin luodun MySQL-relaatiotietokannan kanssa. Opimme, miten tietokantayhteys luodaan, ylläpidetään varmistetusti ja miten se poistetaan käytöstä oikeaoppisesti, tietoturva ja datan säilyvyys edellä.

Kysy lisätietoja koulutuksesta:

Jyrki Nieminen
jyrki.nieminen@opiframe.com
040 578 2411

Yhteydenotot puhelimitse ti-to klo 12-16 – muutoin yhteydenotot sähköpostitse

Yhteistyössä

TE-palvelut logo
Jaa tämä sivu: