fbpx

OpiKoodia, Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa

Koulutuksen kesto: 60 päivää

Koulutusaika: 11.1.-5.4.2024

Haku päättyy: 10.12.2023

Koulutuspaikan osoite: Ilmoitetaan myöhemmin

Hakuaika on päättynyt!

TE-live ja infotilaisuus

Koulutuksesta järjestettiin TE-live 28.11. Voit katsoa tallenteen lähetyksestä täältä!

Koulutuksen kuvaus

Oletko valmis hyppäämää ohjelmoinnin maailmaan tai syventämään aikaisempaa osaamistasi ja aloittamaan menestyksekkään uran ohjelmointialalla? Haluatko osaamista, joka avaa ovet työelämän jännittäviin tehtäviin esim. sulautettujen ohjelmistojen suunnittelun, määrittelyn, kehittämisen tai ylläpidon tehtäviin?

OpiKoodia-koulutuksen tavoitteena on kehittää sulautettujenjärjestelmien ohjelmointi osaamistasi vastaamaan tämän hetken osaamisvaatimuksia ja siten mahdollistaa polku alan työtehtäviin. Koulutus antaa hyvän perustason ohjelmointiosaamiselle, jolla voit työllistyä Trainee/Junior-tason ohjelmointitehtäviin. Osaamisen kehittymisen myötä sinulla on mahdollisuus hakea koulutuksen jälkeen alkavaan Ohjelmistokehittäjän RekryKoulutukseen.

Koulutukseen hakeaksesi voit olla vasta-alkaja tai sinulla voi olla jo alan kokemusta. Tärkeintä on vahva motivaatio koulutusta ja alalla työskentelyä kohtaan!

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaa TE-toimistojen ja kuntakokeilujen työttömät ja työttömyysuhan alaiset asiakkaat, jotka tarvitsevat päivitystä tekniseen osaamiseensa. Hakijoilta toivotaan soveltuvaa tutkintoa (esim. IT-ala, ohjelmointi, tietotekniikka, automaatio, elektroniikka) tai kiinnostusta alaan. Koulutus soveltuu myös kohderyhmään kuuluville vastavalmistuneille, työkokemusta omaaville hakijoille sekä alanvaihtajille.

Opetus toteutetaan suomen kielellä, joten koulutukseen valittavilta edellytetään suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Lisäksi koulutettavalla on oltava valmius ymmärtää englanninkielistä opiskelumateriaalia.

Koulutuksen sisältö

  • Sulautettujen järjestelmien perusteet
  • Sulautetut järjestelmät ja niiden arkkitehtuurit
  • Ohjelmoinnin perusosa C-kieli
  • Ohjelmoinnin perusosa Python
  • Raspberry
  • Linuxin systeemiohjelmointi sulautetuissa järjestelmissä
  • Projektityö

Koulutettavat tekevät tiimeissä projektityön, joka kulkee opetuksen rinnalla koulutuksen ajan. Projektityöskentelyllä selkeytetään roolien merkitystä tiimeissä ja niihin tarvittavia kykyjä korostetaan opetuksessa. Projektityön tarkoituksena on rakentaa koulutettaville portfolio, joka toimii työnäytteenä yrityksille.

Osaamista voi syventää 24/7 käytettävissä olevassa laajassa ohjelmoinnin verkko-oppimisympäristössä. Alustalla voi opiskella ja syventää opittujen teknologioiden osaamista, sekä opiskelemalla uusia saman alueen teknologioita.

Päivittäinen opiskeluaika on 7 oppituntia (à 45 min.) päivässä klo 8-16 välisenä aikana. Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetusta, kontaktiopetusta verkossa, itsenäistä opiskelua sekä projektityöjakson. Lähiopetuspaikan osoite ilmoitetaan myöhemmin. Koulutuksen aikana saat myös henkilökohtaista tutorointia koko koulutuksen ajan.

Lisätietoja koulutuksesta antaa

Jussi Riihijärvi
jussi.riihijarvi@opiframe.com
040 158 8060

Yhteistyössä

TE-palvelut logo

Jaa tämä sivu: