AI & Projektiosaamisen RekryKoulutus, Oulu

Koulutuksen kesto: 4 kuukautta

Koulutusaika: 3.10.2025-29.1.2026

Haku päättyy: 29.8.2025

Koulutuspaikan osoite: Metsäkuninkaantie 3, 90250 Oulu, KIILA Business Park

Koulutuksen kuvaus

Kiinnostaako sinua tekoäly ja haluatko lisätä osaamistasi projektinhallinnassa? Etsitkö uutta suuntaa urallesi tai mahdollisuutta työllistyä esim. AI-asiantuntijatehtäviin? Hae nyt AI & Projektiosaamisen RekryKoulutukseen ja ota seuraava askel urallasi! 

Tekoälyn nopea kehitys muuttaa liiketoimintaa, palveluita ja organisaatioiden toimintamalleja perustavanlaatuisesti. Yrityksillä on kasvava tarve paitsi ymmärtää tekoälyn mahdollisuuksia, myös kyetä viemään tekoälyhankkeita onnistuneesti käytäntöön. Tähän tarvitaan osaajia ja asiantuntijoita, joilla on sekä ymmärrystä teknologioista että vahvaa projektiosaamista. 

Tämä koulutus vastaa tähän tarpeeseen tarjoamalla koulutettaville mahdollisuuden laajentaa ja syventää osaamistaan tekoälyn ja projektityöskentelyn osa-alueilla huomioiden koulutettavien aiempi tausta ja kokemus. Koulutus tukee osallistujia kasvamaan oman asiantuntijaroolinsa mukaisesti. Koulutus yhdistää mm. tekoälyratkaisujen liiketoimintasovellukset ja tekniset perusteet ammattimaiseen projektinhallintaan. 

Koulutusohjelma panostaa voimakkaasti osaamisesi kehittämiseen kattavalla lähi- ja etäopetuksella, jossa koulutettavien osaaminen nostetaan rekrytointiin johtavalle tasolle. Koulutus sisältää opetusjakson lisäksi yhteistyöyrityksessä tapahtuvan työssäoppimisjakson.

Mukana rekrytoimassa alueen yrityksiä ja organisaatioita eri toimialoilta – tavoitteena löytää juuri sinulle sopiva rooli ja työnkuva. Työssäoppimisen aikana voit osallistua esimerkiksi: tekoälyprojektin vetotehtäviin, yrityksen nykytilanteen kartoittamiseen, kehityssuunnitelman tekemiseen, tekoälyn käyttöönottotehtäviin, tekoälyn ohjelmointitehtäviin jne. 

Tärkein tavoitteemme on työllistää sinut koulutuksen päätteeksi! 

Älä jää odottamaan – ota seuraava askel urallasi ja hyödynnä ainutlaatuinen mahdollisuus kehittyä tekoälyn asiantuntijaksi. 

Koulutuksen kuvaus

Järjestämme hakijoille kaksi infotilaisuutta Teamsin kautta. Jos haluat kuulla ohjelmasta lisätietoja, hyppää linjoille!

Teams info

1.8. klo 13
Liity

Teams info

14.8. klo 13
Liity

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu korkeakoulutetuille työnhakijoille, jotka voivat olla uransa eri vaiheissa – vastavalmistuneita, jo hieman kokemusta kerryttäneitä osaajia tai jo kokeneempia asiantuntijoita. Soveltuva korkeakoulutausta voi olla ICT-alalta, tekninen, luonnontieteellinen, kaupallinen tai yhteiskuntatieteellinen. Myös itseopiskelu, harrastuneisuus tai esimerkiksi tekoälyyn liittyvä omaehtoinen perehtyneisyys katsotaan eduksi. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Oulun seudun työllisyysalueen asiakkaille. Hakijoilta edellytetään voimassa oleva työnhaku. 

Koulutus sopii monenlaisille taustoille – voit olla esimerkiksi: 

  • ICT-osaaja, koodari, verkkoasiantuntija tai ohjelmistokehittäjä 
  • Projektinhallinnan, hallinnon, IT:n, viestinnän tai markkinoinnin tehtävissä toiminut 
  • Tietoturvasta, tekoälystä tai ohjelmistoalan teknologioista kiinnostunut alanvaihtaja 
  • Ohjelmistoalaa opiskellut tai uransa alkuvaiheessa oleva tulevaisuuden asiantuntija 

Tavoitteena on, että jokainen osallistuja löytää koulutuksen aikana oman roolinsa tekoälyn hyödyntämisen parissa – rooleja on monipuolisesti tarjolla eri toimialojen organisaatioissa. Yhteistyöyritysten tarpeet vaihtelevat, mutta kaikissa tehtävissä arvostetaan oma-aloitteisuutta, tarkkuutta, vastuullista työotetta ja halua kehittyä. 

Et tarvitse valmista asiantuntemusta – tärkeintä on halusi oppia ja kehittyä! 

Koulutus on osallistujille maksutonta. Osallistujalle maksetaan koulutuksen ajalta (edellytysten täyttyessä) työttömyysetuutta, kulukorvaus sekä mahdollisesti myös työttömyysetuuden korotusosa.

Koulutus toteutetaan suomen kielellä, joten koulutukseen valittavilta edellytetään suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa (vähintään B1.1). Koulutettavalla on oltava valmius ymmärtää myös englanninkielistä opiskelumateriaalia.

Koulutusohjelman sisältö

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää projektiosaamista sekä ymmärrystä tekoälyhankkeiden erityispiirteistä, tarkoituksena laajentaa osallistujan olemassa olevaa osaamista ja tukea heidän asiantuntijarooliaan käytännönläheisesti. Projektihallinnan painotuksella koulutettavat oppivat suunnittelemaan, toteuttamaan ja seuraamaan tekoälyn käyttöönottoa osana liiketoimintakehitystä ja tuotekehitystä. Koulutettaville laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), joka perustuu omiin tavoitteisiin sekä yhteistyöyrityksen tarpeisiin.

Opetusjakso (20-25 päivää)

Toimintamallimme perustuu intensiiviseen ja laajanalaiseen kouluttamiseen. Opetukseen sisältyy henkilökohtainen kouluttajien ja tutorin tuki sekä mahdollisuus laajaan verkkoympäristöön opetuksen lisäksi. Koulutuksen tavoitteena on kehittää koulutettavien osaaminen rekrytointiin vaadittavalle tasolle.

Koulutuksen teemoja: 

  • Orientaatio ja henkilökohtainen suunta 
  • Tekoälyn perusteet eri taustoille 
  • Tekoälyn eettiset ja juridiset reunaehdot 
  • Projektiosaamisen perusteet eri rooleille 
  • Ketterät menetelmät käytännössä 
  • Tekoälyprojektien erityispiirteet 
  • Teknologiaymmärrys ei-koodareille 
  • Viestintä ja yhteistyö tekoälyprojekteissa 
  • Oman projektin suunnittelu ja tavoitteet 

Työskentely yhteistyöyrityksessä (n. 60 päivää)

Koulutuksessa sisäistetyt ja opiskellut asiat viedään työpaikalla käytäntöön, jota tuetaan kouluttajien ammattitaitoisella tuella koko työssäoppimisen ajan.  Työssäoppimisen aikana voit osallistua esimerkiksi tekoälyprojektin vetotehtäviin, yrityksen nykytilanteen kartoittamiseen, kehityssuunnitelman tekemiseen, tekoälyn käyttöönotto- ja ohjelmointitehtäviin. Koulutettaville tarjotaan myös kattava verkko-opiskeluympäristö, jossa osaamista voi syventää huomioiden yhteistyöyrityksen ja koulutettavan tarpeet. Työssäoppimispaikkojen hankinnassa hyödynnetään Opiframen yritysyhteistyöverkostoa.

Koulutukseen hakeminen ja valinta 

1. Täytä hakemus Työmarkkinatorin kautta viimeistään 29.8.2025

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus Työmarkkinatori-palvelussa. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi oman alueesi työllisyyspalvelussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen oman alueesi työllisyyspalveluun hakuaikana.

Täytähän koulutushakemuksen huolellisesti ja avaat hakemuksessa soveltuvaa osaamistasi ja motivaatiota koulutukseen ja sen mukaisissa tehtävissä toimimiseen. Koulutuksen esivalinta tehdään koulutushakemuksen perusteella yhteistyössä kouluttajan kanssa.

2. Pyydämme lisäksi lähettämään ansioluettelosi Opiframelle sähköpostitse osoitteeseen projekti@opiframe.com

Nimeä CV:si muodossa “Sukunimi Etunimi CV”.

Lähettämällä CV:n nopeutat esivalintaa ja sinulle sopivan yhteistyöyrityksen löytämistä. Esivalinnasta jatkoon etenevät esitellään yrityksille CV:n perusteella. 

Koulutushakemuksia käsitellään jo koulutusohjelman hakuajan aikana. Mahdollisimman aikainen hakeminen koulutukseen edistää esivalinnasta etenevien hakijoiden yhteistyöyrityksen etsimisprosessia. 

Kysy lisätietoja koulutuksesta:

Lähetä meille sähköpostia:
projekti@opiframe.com

Yhteistyössä

Työmarkkinatori logo
businessoulu logo

Jaa tämä sivu: