Koulutuksen kesto: 100 päivää
Koulutusaika: 19.12.2024–26.5.2025
Haku päättyy: 28.11.2024
Koulutuksen lomajakso: 17.–21.2.2025
Koulutuspaikan osoite: Turku (tarkempi osoite ilmoitetaan myöhemmin)
Haku on päättynyt!
Näin haet koulutukseen – haku sisältää kaksi vaihetta:
1. Hae koulutukseen ensin TE-toimiston kautta (koulutusnro 723945)
2. Lähetä sitten meille CV:si PDF-muodossa osoitteeseen: ict@opiframe.com. Nimeä tiedosto muodossa “Sukunimi Etunimi CV“.
Koulutuksen kuvaus
Haluatko työskennellä monipuolisissa ja haastavissa ICT-asiantuntijan tehtävissä, kuten Full Stack (backend, frontend), ICT Specialist, Service Desk tai Cloud Specialist? Oletko valmis kehittämään entistä osaamistasi ja aloittamaan uuden urasi ICT-alalla? Jos vastasit kyllä, niin olet oikeassa paikassa, sillä nyt sinulla on tilaisuus edetä urallasi!
100 arkipäivää kestävä ICT-Pro RekryKoulutus sisältää 30 päivää osaamisen kehittämistä ja 70 päivää työskentelyä yrityksen tehtävissä. Opetus koostuu kouluttajan johdolla toteutettavasta lähi- ja etäopetuksesta, itsenäisestä opiskelusta sekä ryhmätyöskentelystä. Lähiopetus tapahtuu Turussa.
Koulutuksen tavoitteena on vastata yritysten tarpeisiin perehdyttää ja rekrytoida uusia ICT-osaajia. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä ohjelmistojen suunnittelun, määrittelyn, kehittämisen tai vaikka ylläpidon tehtäviin.
Yhteistyöyrityksemme toimivat mm. tekoälyn kehityksen parissa, ohjelmistokehityksessä, teollisuudessa, terveyden ja hyvinvoinnin parissa, palveluiden ja majoituksen sekä virtuaalitodellisuuden parissa.
Tällä hetkellä yhteistyöyrityksemme hakevat mm. seuraavanlaisia osaajia: Tietoturva-asiantuntija, Service Desk -osaaja, Järjestelmäasiantuntija ja Pilvipalveluosaaja, Tekoälykehittäjä, Full Stack -kehittäjä, Frontend- ja Backend-kehittäjä, Sulari-/IoT-kehittäjä, Mobiili- ja web-kehittäjä, VR-kehittäjä, Koneoppimisen kehittäjä, DevOps asiantuntija.
Alustavat haastattelut ja hakijoiden esittelyt yhteistyöyrityksille aloitetaan välittömästi ensimmäisten hakemusten saapuessa. Parannat mahdollisuuksiasi yritysyhteistyöpaikan löytymiseen hakemalla koulutukseen mahdollisimman pian. Hae nyt!
Kohderyhmä
Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti Turun TE-toimiston työttömät ja työttömyysuhan alaiset asiakkaat, jotka tarvitsevat päivitystä ammatilliseen osaamiseensa. Hakijoilta toivotaan soveltuvaa tutkintoa (esim. IT-ala, ohjelmointi, tietotekniikka, automaatio, elektroniikka) tai kiinnostusta alaan. Koulutus soveltuu myös kohderyhmään kuuluville vastavalmistuneille, työkokemusta omaaville hakijoille sekä alanvaihtajille.
Koulutus on osallistujille maksutonta. Osallistujalle maksetaan koulutuksen ajalta (edellytysten täyttyessä) työttömyysetuutta, kulukorvaus sekä mahdollisesti myös työttömyysetuuden korotusosa.
Opetus toteutetaan suomen kielellä, joten koulutukseen valittavilta edellytetään suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Lisäksi koulutettavalla on oltava valmius ymmärtää englanninkielistä opiskelumateriaalia.
Koulutuksen sisältö
Rekryohjelma antaa valmiudet erilaisiin ICT-alan tehtäviin. Esimerkkejä tehtäväpoluista ja sisällöistä, jotka räätälöidään sinun osaamisesi ja yrityksen tarpeiden mukaan:
Full Stack -ohjelmoija
Full Stack -polku keskittyy moderniin web-kehitykseen. Polussa käydään läpi tyypillisen RESTful-pohjaisen webapplikaation toiminta. Sisältönä mm.
- Frontend: HTML, CSS, JavaScript, React, Angular, Redux, Restful
- Backend: NoSQL, MongoDB, NodeJS, Express, JSON, Spring
- Tietokannat: NoSQL, SQL
- Responsiivinen suunnittelu, käyttöliittymäsuunnittelu ja käyttökokemus, RESTful API
- Versionhallinta (mm. Git)
- Asiakasrajapinnassa ja projektitiimeissä toimiminen
Cloud Specialist
Cloud Specialist -polku tarjoaa syvällisen ymmärryksen pilvipalveluista ja niiden käytöstä.
Azure
- Cloud Fundamentals
- Data Warehousing
- loT in Cloud
- AI in Cloud Programming
- Cloud Defense: Azure Sentinel
System Specialist
System Specialist -polussa keskitytään yrityksen infraan ja tukitoimintoihin. Kokonaisuudessa keskitytään erityisesti tyypillisiin Microsoft 365 -ympäristöihin. Sisältöinä mm.
- Microsoft Copilot
- M365
- Active Directory ja pilvihallittu IT-infra
- Windows-palvelimet, varmistukset ja vikasietoisuus
- Verkkoliikkeen monitorointi ja tietomurtojen havainnointi
- Tietoturva ja viitekehykset (NIST Cybersecurity framework 2.0 ja Zero Trust)
- Virtualisointitekniikat
- VPN-palomuurit ja reitittimet
- Tiketöinti
- Kytkin- ja WLAN-verkkojen toiminta ja vikasietoisuus
- TeamViewer-etätukiohjelmisto
- Asiakasrajapinnassa ja projektitiimeissä toimiminen
Työssäoppimisjakso (80 päivää)
Lähiopetuksessa opitut asiat tukevat työssäoppimisjakson työtehtäviä ja niissä toimimista. Koulutettavilla on kouluttajien tuki käytössä koko jakson ajan. Työssäoppimispaikkojen hankinnassa hyödynnetään Opiframen yritysyhteistyöverkostoa.
Koulutukseen hakeminen ja valinta
1. Täytä hakemus TE-toimiston kautta viimeistään 28.11.2024
Voit myös jättää paperihakemuksen TE-toimistoon / kuntakokeilun toimipisteeseen (koulutusnumero 723945). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti TE-toimistossa / kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä.
Täytähän koulutushakemuksen huolellisesti ja avaat hakemuksessa soveltuvaa osaamistasi ja motivaatiota koulutukseen ja sen mukaisissa tehtävissä toimimiseen. Koulutuksen esivalinta tehdään koulutushakemuksen perusteella yhteistyössä kouluttajan kanssa.
2. Pyydämme lisäksi lähettämään ansioluettelosi Opiframelle sähköpostitse osoitteeseen ict@opiframe.com
Nimeä CV:si muodossa “Sukunimi Etunimi CV”.
Lähettämällä CV:n nopeutat esivalintaa ja sinulle sopivan yhteistyöyrityksen löytämistä. Esivalinnasta jatkoon etenevät esitellään yrityksille CV:n perusteella.
Koulutushakemuksia käsitellään jo koulutusohjelman hakuajan aikana. Mahdollisimman aikainen hakeminen koulutukseen edistää esivalinnasta etenevien hakijoiden yhteistyöyrityksen etsimisprosessia.
Kysy lisätietoja koulutuksesta
Otto Kiiskinen
otto.kiiskinen@opiframe.com
0400 164 450